Pannor

Upptäck nyttiga tips och råd om pannor

Focus panna - fakta och tips

Focus pannor finns i en rad olika utföranden – såväl kombimodeller som pannor för eldning med spannmål, pellets och ved. Den som köper en Focus panna kan räkna med en hög verkningsgrad.

Focus pannor finns i en rad olika modeller för vedeldning, eldning med pellets och i form av kombipannor. Fokus har även en elpanna i sortimentet – den lilla elpannan Focus PV-13 – som passar utmärkt i kombination med golvvärme.

Focus vedpannor

Focus säljer vedpannor med en hög verkningsgrad, däribland den SP-godkända modellen Focus Eco Nature 40 med en verkningsgrad på över 90 procent. Pannan lämpar sig väl för större villahushåll, medan den som bor i mindre villa gott och väl kan klara sig med en Focus Eco Ved 25. Denna panna bör helst kombineras med en ackumulatortank på 500-1000 liter för att hela effekten ska tillgodogöras.

Focus pelletspannor

Focus säljer även pannor för eldning med spannmål och pellets. Modellerna PE-20 och PE-30 är flexibla i det att brännaren kan monteras på både höger och vänster sida. Modellen PE-25 är en pelletspanna, som dessutom är kompatibel med solfångare – väl lämpad för miljömedvetna konsumenter. Focus pelletspannor kan med fördel kombineras med ackumulatortankar på 500-1000 liter.

Reklamlänkar

Olika uppvärmningsalternativ

Modeller och tillverkare